week 7: 7 weken alweer..
Blijf op de hoogte en volg Mandy
02 Oktober 2012 | Verenigde Staten, Saint Louis
ondertussen zijn we weer een weekje verder dus het is tijd voor een update.
M'n laatste verslag was t/m maandag dus ik zal eventjes inlichten vanaf dinsdag!
Dinsdag had ik een examen (verrassing), voor International Marketing. Dit was het eerste examen waarvan ik dacht, zo dat is iets moeilijker dan gedacht. Tot nu toe wist ik meestal toch wel 80% van de multiple choice vragen zeker te weten, dit was wat moeilijker. Ook moesten we twee essays schrijven dus het niveau lag toch wat hoger - mocht ook wel 's eindelijk..-, maar ik had er wel een goed gevoel over. Daarna had ik nog een andere les, heul saai, en toen ik thuis kwam stond het hele huis VOL met karton. Amy heeft nieuw meubilair besteld - vond ze leuk - en dat hebben we toen de hele middag in elkaar gezet/geschroefd/getimmerd.
Die avond vonden we het een goed idee om mijn haar weer eens te verven; ondertussen was het een mengelmoes van blond/bruin/rood. Dus zo gezegd zo gedaan; ik ben weer knalrood.
De woensdag bestond uit, je zou het bijna niet denken, school! Ik had een presentatie, m'n eerste presentatie sinds ik hier ben, en ik was helemaal niet nerveus eigenlijk. Ik denk dat het best goed deed, ik kon alleen on the spot niet op het woord "challenge" komen (zo simpel), maar verder ging het prima. :)
Die middag ben ik wéér naar het postkantoor gegaan, en daar kreeg ik het fantastische nieuws te horen: m'n pas zijn ze kwijt. Hij is ergens tussen Chicago en St. Louis maar niemand weet waar. In Chicago is ie al gescand voor op weg naar St. Louis, maar hij is nooit aangekomen daar.
Ze gingen erachteraan maar het kon toch wel 1 maand à 2 maanden duren. Fijn, dat USPS. Dus de dag erna hebben we maar een nieuwe pas aangevraagd bij de Rabo, we gaan het nog maar een keer proberen.
Verder heb ik die avond niet veel anders gedaan behalve de nieuwe aflevering van Criminal Minds kijken yeahhh. Dat is wel echt superluxe hier, ik zie alle nieuwe afleveringen van m'n favoriete shows gewoon op tv! Elke maandag HIMYM & Bones, dinsdag NCIS, woensdag Criminal Minds & Dexter.. heb 't er maar druk mee!
Donderdag heb ik voor het eerst een les gemist. I'm ashamed. Ik drukte perongeluk op "uit" ipv "snooze" om 8.15 en toen werd ik wakker om 11 uur.. oeps. Daarna toch maar naar m'n andere les gegaan waar ik m'n tentamen terugkreeg: een A+, oftewel, een 10. :D Had dus alle 50 vragen goed en de volle punten voor m'n twee essays. Dat is toch een mooie binnenkomer. Ook heb ik die dag éindelijk een sweater kunnen kopen (een UMSL sweater voor maar 14 dollar, koopje), het begint hier nu namelijk toch best wel af te koelen en ik heb bijna niets warms qua kleding.. :')
Die donderdagmiddag ben ik met twee meiden naar Starbucks gegaan voor warme chocomel en banana walnut bread (zo ongelofelijk lekker) en die avond zijn we wezen grocery shoppen.. weer wat voedsel in huis gehaald.
Vrijdag begon 's ochtends in de sportschool, om daarna naar de Millenium Student Centre te gaan om m'n tuition fee te betalen :( *poef* daar ging 237 dollar. En dat is dan maar de helft. -_-
Daarna werd ik in het MSC aangesproken door de international coordinator: blijkbaar heeft iemand van UMSL zich ingeschreven om in januari te gaan studeren @ InHolland! En of diegene contact met mij mocht opnemen.. nou natuurlijk! Lijkt me leuk. Heb ik, als ik terug ben in den prachtige Neerlanden, nog iemand in de buurt waarmee ik over UMSL kan praten. :D
Die avond was het tijd voor de baseball game! Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten maar man oh man wat waren mijn verwachtingen overstegen. Het was écht te gek! Die sfeer is geweldig, iedereen juicht, er is muziek, een Kiss Cam, Dance Cam, er werden prijzen weggegeven aan gehele tribunes.. en de wedstrijd was fantastisch! de Cardinals (zo heet het team van St. Louis) scoorden twee homeruns waarbij een gehele vuurwerkshow komt kijken en ze hebben uiteindelijk - na 3 uur spelen - gewonnen met 12 - 2! Na de wedstrijd zijn Hèlene en ik nog drie andere buddies op gaan zoeken, zijn we nog even uit geweest in de buurt en om half 1 was ie weer welletjes.
De zaterdag ben ik samen met Marylou op "reis" gegaan door St. Louis! We zijn allerlei Europese winkels op gaan zoeken.. ik heb jonge Goudse kaas gekocht, zoute haringen, Droste flikken.. fantastisch! The World Market is dus wel the place to be voor hagelslag en andere Neerlandsche goederen! Die avond heb ik een ontzettend leuke film gekeken (Nick & Norah's Infinite Playlist.. echt een fantastisch lieve film) met een bak ijs en een glas wijn en daarna nostalgisch Powerpuff Girls gekeken!
De zondag kan ik heel kort verwoorden: huiswerk. Voor deze week heb ik twee case studies, één examen en een position paper due. Elke week zeg ik weer "sjongejonge zo'n drukke week, gelukkig is volgende week wat rustiger".. maar dat "volgende week rustiger" gedeelte is eigenlijk nog nooit uitgekomen. :')
Gelukkig heb ik zondag veel kunnen doen (twee case studies afgemaakt), dus dat gaf wel een goed gevoel.
Ennnn vandaag: lessss! Ook m'n cijfer voor m'n International Marketing cijfer teruggekregen: een 9.4 muhahaha. Dat terwijl het klasgemiddelde een 7.5 was. De hele middag heb ik gespendeerd aan m'n paper maar hij is af!
Ondertussen ben ik hier al 7 weken en zoals jullie misschien al aan mijn verslagen lezen begint het echt routineus te worden. Het voelt alsof ik hier een heel ander leven opgebouwd heb, en de realisatie dat ik "toch echt in de VS ben" komt eigenlijk te weinig bij me op. Ook leuk om te vermelden is dat Jan over minder dan 3 weken al deze kant op komt. :D
M'n verslagen zijn misschien de laatste tijd een beetje saai maar dat komt echt puur en alleen omdat ik het ontzettend druk heb met school dat al het andere het er een beetje bij in schiet! Maar volgend weekend heb ik een Homecoming op het program! En donderdag gaan we naar het Hard Rock Café in St. Louis dus dat wordt ook leuk :)
Volgende week zal ik even een leuke sectie schrijven over de culturele verschillen die ik de afgelopen tijd zo meegemaakt heb.. elke dag sta ik weer versteld van die gekke Amerikanen.
Tot zover het verslag van week 7.. over een week ben ik hier alweer 2 maanden! Het gaat zo snel..
Dikke knuffels vanuit het afkoelende (het is op het moment 16 graden maar donderdag is het weer 27, en vrijdag 13..) St. Louis!
xx, Mandy
02 Oktober 2012 - 05:26
Diantha Van Surksum:
Klinkt allemaal weer super Mandy! En wat haal je allemaal goede cijfers ..... jeetje!! Ben heel benieuwd naar je volgende verslag! Geniet ervan :) -
02 Oktober 2012 - 09:12
Bianca Vos:
Hey Mandy,
Het is wel te gek hoor dat je nu in de VS zit!! Ben jaloers en vind het stom dat ik zoiets nooit zelf heb gedaan! :)
Geniet er van! Met veel plezier lees ik je belevenissen.
Groeten,
Bianca -
02 Oktober 2012 - 09:23
Malou:
Klinkt super : ) Wat haal je een hoge cijfers!! Have fun! -
02 Oktober 2012 - 11:08
Kees:
Jeetje Mandy, wat een geweldige cijfers en wat leuk om al je belevenissen te lezen! Delftse Jan komt dus ook snel, gezellig!
Vroeg me af...hoe is het toch met je gitaar? Staat deze zielig in een hoekje of juist niet?
Groetjes
Anja - Liz en Kees -
02 Oktober 2012 - 12:04
Eleni:
Je verslagen klinken helemaal niet saai! In de eerste plaats ben je daar om te studeren toch, en dan haal je ook nog zulke goede cijfers. Top! Dat van die basketbalwedstrijd klinkt super leuk, volgens mij is die sfeer zo gaaf. Ik hoop dat het nu eindelijk snel goedkomt met je pinpas, jeetje, wat een gedoe. Veel plezier nog en ga door met zulke cijfers halen! -
09 Oktober 2012 - 18:13
Judith:
Hey Mandy!
Superleuk om te lezen wat je allemaal meemaakt in het verre Amerika.
De hoofdthema's school (met cijfers waar ik jaloers op ben), lekker eten en leuke uitstapjes klinken goed =p
Bizar om te bedenken dat je nu al twee maanden daar zit.
Ik ben echt heel erg benieuwd hoe je eerste "prom" was en kijk uit naar de foto's =)
Liefs,
Judith